sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Jupiter Lander

Tulevaisuudessa maapallo käy väistämättä liian ahtaaksi, liikaa ihmisiä ja liikaa kerrostaloja - Ei tilaa pelloille ja marjapuskille. Tämän takia tulevaisuudessa ihmiset joutuvat muuttamaan maapallolta pois jollekkin isommalle tai pienemmälle planeetalle.

Tällä kertaa testatussa pelissä muutetaan Jupiteriin. Ongelmana on se että Jupiterin pinnalla olevalle avaruusasemalle ei ole hepoin laskeutua. Laskeutumisalukset räjähtelevät ja osuvat seiniin. Lisäksi polttoaineesta on pulaa. (tässä kohtaa pelintekijät ovat kyllä mielestäni arvioineet tulevaisuuden vähän tyhmästi, sillä esimerkiksi paluu tulevaisuus -elokuvissa oli käytössä semmoisia pieniä fuusiogeneraattoreita, miksei myös tässä?).

Tässä kohtaa pelaaja astuu kehiin. Pelaajan on saatava mahdollisimman moni laskeutumisalus laskeutumaan Jupiterin pinnalle. Laskeutumispaikkoja on kolme erilaista. Onnistunut lasku teleporttaa polttoainetta seuraavalle laskeutumisalukselle. Eri laskeutumispaikoilla on erilaiset teleportit. Avaruusasemalla on kuitenkin sattunut suunnitteluvirhe ja paras polttoaine-teleportti on typerästi sijoitettu hankalimpaan laskeutumispaikkaan ja huonoin teleportti tietysti helpoimpaan laskeutumispaikkaan. Laskeutuminen on hankalaa ja vaatii paljon tarkkuutta. Peli on todella vaativa ja tylsä samanaikaisesti. Ainoastaaan tärkeä tehtävä ja tieto siitä että moni onnistunut lasku säästää paljon ihmishenkiä saa pelaajan keskittymään ja yrittämään parhaansa tässä pelissä.


Tämä peli on ns. "moduuli", jolloin se heti käynnistyy kun pelin laittaa kiinni vicciin. Samanlaista nerokasta systeemiä kaipaisin myös nykypelikonsolien kehittelijöiltä. Moduulirakenteesta on myös toinen merkkittävä hyöty - moduulit ei naarmuudu, kuten cd:t tai dvd:t.


Grafiikka: 5/10
Tunnelma: 9/10
Äänet: 6/10
Yhteensä: 72%

3 kommenttia:

  1. Asiasta harjaantumattomille voinen kertoa että tämä peli on hieman iäkkäämpää ikää edustava peli.

    - Jarkko / PELISAITTI

    VastaaPoista
  2. Vittu mitä paskaa! Mikä vitun pelikone tää on? Näyttää ihan vitun aatamin aikaiselta!

    Herää saatanan pahvi ja opettele kirjoittamaan!

    VastaaPoista