keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Forza Motorsport 3


PELISAITTI ei saa bensankatkuista tarpeeksi.
Jos GTA: Lost and the Damnedin pakokaasuhuurut veivät PELISAITILTA järjen niin Forza Motorsport 3 saa ne takaisin kaistalleen ja talla pohjaan tietenkin!
Laittakaa siis tuunaus hattunne lippa kenoon ja lenkkareille bensaa sillä nyt mennään Forza Motorsport 3 arvostelu tahdissa!

Forza Motorsportin on XBOXin (Microsoft software inc. yhtiön omistama) oma rallipelisaaga jonka kehityskaari alkoi jo edellisestä konsolista. Siinä missä Nintendon oma autosarja Mario Kart on toisaalta erilainen, niin Forza Motorsport vie pisteet kotiin hyvällä pelimoottorilla. Toiset voivat jäädä tämän tehomörssärin jalkoihin, tosin PS3 (Playstation Corp. omistuksessa) MotorStorm heittää myös hiekkaa nuotioon.
Kannattaa siis todella olla varuillaan kun tämän pelin asettaa pelikelkkaan :)

Peli sisältää useat kymmenet erilaiset autologot ja mallinnukset ovat niissä enemmän kuin kohdillaan. Toki auttaa asiaa jos entuudestaan tuntee lukuisia automerkkejä kuten PELISAITTI. Kuitenkin moni auto jäi tunnistamatta sillä ei kukaan voi kaikkia tunnistaa.
Pääasia on kuitenkin pelissä ja minne se vie?

Peli vie pelaajan suoraan kilparadalle jonka pelaaja voi itse valita lukuisista mahdollisuuksista (ja ne todella kannattaa hyödyntää). Moninaiset kurvit ja suorankaistaleet tulee tutuksi kun auton kilometrimittari surisee numeroita numeroiden perään. Tässä olisi muuten ehdotus tekijätiimille, mittareiden raksuntaa olisi ainakin PELISAITTI toivonut, se olisi antanut fiiliksen jota kaipasimme.
Pelin pelausta ei tarvitse rajoittaa vain omalle kotisohvalle sillä pelin voi aloittaa myös verkkopelinä jolloin voi pelata toisia vastaan paljon helpommin kuin sohvalla. Säästää sekä aikaa että tilaa ja asento voikin olla sohvalla todella vapaa.

Pelinilmeestä sen verran että Nyt se on nähty!
Pelinkotelo lupaa useita hienoja lauseita kuvanlaadusta ja paremman puutteessa näin se myös tekeekin. Ei usein koe samanlaisia elämyksiä konepeltejä katsellessa. Sisäinen putkiröörimies herää myös kun pääsee näkemään miten pölykapselit todellisessa elämässä käyttäytyy.
Tästä vähintään täysiä pisteitä voisi jaella, mutta ajatukset kuitenkin vilisee PS3:n potentiaaliin samassa kehyksessä. PELISAITIN arvostelijoiden aivot käyvät aina täysillä ja nämä ajatukset ovat liian tosia.

Forza Motorsport 3 on lunastanut paikkansa ainakin kauppojen hyllyllä sillä ei sen tarvitse hävetä edes kansikuvaa.

(Testattu XBOX 360 versio)

1 kommentti:

  1. Itse en tähän vielä ole kouriani ulottanut, joten kiinnostaisi tietää onko Forssa renderöity uskottavasti, löytyykö Autokeidas?

    VastaaPoista