keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Battlefield 1943 (xbox live arcade)

Arvoisat pelisaitin lukijat! Palaan takaisin toimituksen pariin hetken tauolta. Heti ensimmäiseksi arvostelen tauon jälkeen SOTApelin!

Pidin vähän taukoa tai oikeasti vähän enemmän taukoa pelaamisesta kun se alkoi olemaan vähän liian aikaavievää tai liian raskasta. Tässä kun joutuu olemaan niin tarkka, ettei kirjoita väärin, ettei kenellekkään tule pahamieli tai joku saa potkuja pelintekoyrityksestä, kun niitten tekemä peli saakin huonot arvioot tai sitten joku nuori ostaa viikkorahoilla kehutun pelin ja se onkin huono. Tälläisten asioiden käsittely vaatii toimitukselta paljon ja sen takia me pelisaitilla teemmekkin paljon työtä laadukkaiden arvosteluiden puolesta.

Ajattelin arvostella tämmöisen sotapelin, kun se oli tullut xboxin kauppavalikkoon ja sen sai ladattua sieltä, eikä tarviinut mennä kauppaan saakka ostamaan. Sinänsä kauppaan olisi ollut helppo mennä, kun ostin uuden käytetyn auton, paitsi että esimerkiksi selloon tai johonkin ostoskeskukseen, missä on monta pelikauppaa on hankala pysäköidä, kun parkkihallin ruudut on aika pieniä ja uusi auto on aika iso.

No niinkun huomaatte virtaa on kirjoittamiseen, joten kerron sitten tästä pelistä joka on Battlefield 1943. Se on sotapeli. sijoittuu toiseen maailmansotaan jonnekkin saareen. Luulisin että saari on jossain Japanin tai Kiinan lähellä, sillä aikavarmasti, jossain vaiheessa näin vanhan japanin sotamerkin, jossain lentokoneessa (sellainen punainen pallo valkoisella pohjalla).


Pelissä ollaan, joku amerikkalainen sotilas, joita on kolme erilaista, niistä pitää valita oma. Tässä kohtaa olisi voinut olla enemmän vaihtoehtoja, sillä vaihe on nopeasti selvitetty ja aika helppo koska kaikki voi valita, muttei samaan aikaan.



Sitten kun ekoista valikoista on selvitty voi saarella alkaa pyörimään, juttuja voi ampua, autoilla ja panssarivaunuilla ja ehkä myös polkupyörillä tai moottoripyörillä voi ajella (en nyt muista oliko polkupyörää tai mopoa, mutta toinen ehkä oli). Sitten on kaikkia tykkejä ja muita joilla voi ampua.


Itse löysin saarelta jopa lentokoneen, mutta melkein, joka kerta kuolin kun lähdin lentoon. Se oli turhauttavaa, kun lentokoneelle joutui kävelemään alusta tosi pitkään. Itseasiassa siihen se pelaaminen vähän jäikin ja tuli semmonen olo että rahat meni vähän hukkaan. sääli sillä tässä on tosi hyvät grafiikat ja äänet on realistiset. Muutenkin pidän sotakirjoista ja elokuvista ja armeijasta, joten tässä pelissä on monta hyvää juttua.


Mutta kuitenkin nyt annan arvosanan:

Grafiikka 9/10
Äänet 9/10
Musiikki: ei ole
Pelattavuus 9/10

Yleisarvosana: 3- (max 5)

3 kommenttia:

  1. Aikalailla samaa mieltä olemme kai, en tiedä koska en lukenut vielä juttuasi.
    Sitä odotellessa luen omaani vielä uudelleen http://pelisaitti.blogspot.com/2009/07/battlefield-1943.html

    - jARKKO / PELISAITTI

    VastaaPoista
  2. Pazze kirjoitti...

    Hieno ja asiantunteva kirjoitus. Kiitos JP että olet palannut, vaikka odotamme jatkossa enemmän toki retropelien arvosteluita!

    VastaaPoista
  3. Vanhoista retropeleistä puheenollen, voisit arvostella ostamasi käyetyn menopelin?

    T: ystäväsi Pazze

    VastaaPoista