keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Beach Head

Armeija on kivaa, sotaleffat on kanssa kivoja. Tästä innostuneena arvosteluun otettiin tällä kertaa sota-peli. Tämän kertainen sotapeli sijoittuu uskoakseni tyynelle merelle ja toiseen maailmansotaan, vaikka en voi olla varma koska kyseessä on virtuaalipeli tietokoneessa, mutta näin uskoisin.





Toinen maailmansota oli jännä sota, kun siinä oli natseja. Tyynellä valtamerellä oli kuitenkin japanilaisia ja minusta japanilaiset eivät olleet yhtä ilkeitä kun natsit, jotka puhui saksaa ja niillä oli sikapahoja ss-miehiä ja kaikkea tätä johti Hitler. Tosin japanilaisten kovuudeksi voidaan mainita se että niillä oli kamikaze-lentäjiä, mutta esim niitten johtaja oli joku keisari joka on aika tylsä johtaja ainakin mun mielestä.


No kuitenkin tämä peli siis sijoittuu tyynelle valtamerelle missä soti japanilaiset ja amerikkalaiset. Alussa pelaajan on löydettävä saaristosta kohde jonne hän siirtää laivastonsa, tämä kaikki tapahtuu kartalla navigoiden. Kun kohteeseen löytää, niin pelaaja ohjaa laivastonsa laiva kerrallaan läpi tosi pahan solan jossa on sikana torpedoveneitä.



Kun solan läpi on päästyy alkaa merisota. Merisodassa pelaajalla on yksi tykki jolla pitää ampua vastustajan lentokoneet ja laivat. Jos tästä pääsee eteenpäin, niin alkaa maasota. Maasodassa pelaajalla on panssarivaunuja, joilla pitää ajaa syvällä vihollisen linjojen keskelle. Kun sitten yhdellä panssarivaunulla pääsee linjojen taakse, niin sillä pitä ampua yhden tykkitorinin alla vilkkuvia laatikoita. Laatikoita ammutaan niin pitkään kunnes japanilaisten tykkitornin tykki ampuu pelaajan panssarivaunun rikki, joka ei kestä kauaa sillä amerikkalaisten panssarivaunu hajoaa yhdestä osumasta. Sitten otetaan seuraava panssarivaunu ja ajetaan vihollisen linjojen läpi ja taas ammutaan laatikoita tykkitornin alta, kun laatikoita on ammuttu tarpeeksi, niin japanilaisten tykki räjähtää ja ne alkaa heiluttaa valkoista lippua, jonka jälkeen peli loppuu.

Arvosanaksi annan kaksi


Testattu spectrum 48k ja c-64

1 kommentti: