perjantai 30. lokakuuta 2009

Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City


PRRRRRRRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ: huutaa PELISAITIN moottoripyörä kun kaarramme nahkatakeissamme paikalle ja iskemme XBOX 360 (Bill Gatesin kehittämä 3. sukupolven konsoli) kehikkoon uusimma GTA (Grand Theff Auto) pelin.
Taustalle asetamme tunnelman nostattamiseksi diskojumputusta sillä sitäkin tarvitaan tässä kontekstissa (sisällössä) sillä nyt pannaan ranttaliksi niin kadulla kuin klubilla.
Tässä on Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City (The Lost and the Damned ja The Ballad of Gay Tony sisältyy pakkaukseen) arvostelu:

GTA IV oli melkoinen aikapommi ilmestyessään niin PS3:lle kuin XBOX 360:llekin. Sen maine oli huikea ja tarinat kulissien takaa värikkäitä, joskaan ne eivät PELISAITIN korviin koskaan eksyneet. Siitä huolimatta kaikki oli kohdallaan ja kun peli ilmestyi niin siitä kirjoitettiin arvosteluja. Myös PELISAITTI kirjoitti arvostelun pelistä ja onkin hienoa huomata miten evoluutio on vaikuttanut toimituskeen sillä vanha arvostelu on huono.

Nyt on kuitenkin uudet purjeet veneessä ja on aika tarkastella tuorein elein uusia pelejä.
Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City sisältää useamman tunnin mukavaa viihdettä kaikille rikoselämän ystäville (kuten PELISAITTI on).
Ensimmäinen peli, jota kutsutaan nimellä The Lost and the Damned, astuttaa pelaajaan rankan moottoripyöräkerhon kanssa. Ei siis ihmekkään että Liberty Cityn katuelämä näyttäytyy kokonaan uudelleen uudessa valossa.
Moottoripyörällä ajo on toteuttu hyvin ja vauhdissa ampuminen antaa vallan tunteen jota myös oikeassa elämässä joskus kaipaa tietyissä tilanteissa. Lisäksi hahmot ovat kovin realistisia sillä pelin pelimoottori on venytetty äärimmilleen ja silti saatu mukaan nettipelikin.

Kun on moottoripyörällä ajot suoritettu onkin aika astua jalalla koreasti ja mennä diskoilemaan.
Liberty Cityn toinen peli on The Ballad of Gay Tony joka ei voisi olla ulkonäöltään juurikaan entisen kaltainen. Nyt mukaan asuu uudet hahmot ja tempokin saadaan kohotettua sillä nyt ei säästetä kuteja (ei peniksessä eikä aseissa) vaan kaikki ammukset tyhjentyy.
Ei ole ihmekkään että tätä osaa on odotettu sillä se valmistui hieman aiempaa osaa myöhemmin. Tätä on kuitenkin odotettu.
Pelinhahmoissa voi nähdä similariteetteja aiempien osien hahmojen kanssa, mutta eipä pelimaailmassa voikaan loputtomasti uusia kasvoja luoda. Tämän siis PELISAITTI sallii.

Peliä pelatessa ei voi käyttää PS3:n ohjainta (vaikka GTA IV peli olisi PS3 levyllä aiemmin hankittu) sillä tämä levyke on vain XBOXIN omaisuutta. Ohjaus toimii silti hyvin ja ei aikaakaan kun sen hallitsee kuin virtuoosi. PELISAITTI kuitenkin toivoisi tukea myös usemmalle ohjaintyypille. Pieni vika muuten ihan hyvässä paketissa, mutta ymmärrettävä.

Pelinilme on polygoneista huolimatta onnistunut.
Usea muu peli voisi myös renderöidä kuvansa peleissä näin niin PELISAITTI olisi astetta iloisempi. Kukaan pelitoimituksessa ei nimittäin halua keskittyä kampasuodattimen säätämiseen huonon pelikuvan takia. Eli Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City on sillä alueella oikeassa vaikka kukaan ei kai ole profeetta omalla maallaan.

Tiivistelmä: Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City on asiallinen paketti joka lupaa hyvää tulevaisuudelle.

(testattu XBOX 360)

11 kommenttia:

  1. Taitaa olla suora kopio aikasemmasta legendaarista Full Throttle pelistä.

    VastaaPoista
  2. PELISAITTI ei kopioi omia arvostelujaan eikä Full Throttle nimistä peliä ole PELISAITTILLA arvosteltu.

    VastaaPoista
  3. Elikkä tarkoittiko tuo että toi peli ilmestyy ps3:selle tai miten on. jos joku tietää niin voisiko joku kertoa.

    VastaaPoista
  4. Näillä näkymin peliä ei ole tulossa muutakun xbox 360 konsolille.

    VastaaPoista
  5. en oikein tajua kun tuossa lukee:Peliä pelatessa ei voi käyttää PS3:n ohjainta (vaikka GTA IV peli olisi PS3 levyllä aiemmin hankittu) sillä tämä levyke on vain XBOXIN omaisuutta. Niin voisiko jokua kertoa vähän tarkemmin kiitos.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittajalla on ainakin kohtuullisen paljon opittavaa yhdyssanoista ja kieliopista. Huhhuh mitä luettavaa.

    VastaaPoista
  7. noi molemmat tulee ps3 marraskuussaj

    VastaaPoista
  8. tiedättekö voiko tässä pelissä lentää lentokoneella???

    VastaaPoista
  9. etsin xbox liveen gta episodes of liberty cityä pelaavia kavereita

    VastaaPoista
  10. voisiko joku kertoa miten osaan hakea kavereita tuohon liveen?

    VastaaPoista
  11. lisäätkää mut kaveriksi pelaan ps3 mun id junzHQ JA YOUTUBE junzHQ

    VastaaPoista