perjantai 9. lokakuuta 2009

Wolfenstein


PELISAITTI ei voi millään sanoilla puolustaa vuoden 1945 hirmutekoja Saksassa, ei siis kannata älähtää että olisimme natsisympatiseeraajia vaikka Wolfenstein pelin nyt arvostelemmekin.

Keitä olivat natsit?
Internet kertoo että:

"Natsismi, joka tunnetaan virallisesti saksan kansallissosialismin (saksaksi: Nationalsozialismus), viittaa totalitaarisen ideologian ja käytäntöjen natsipuolueen tai kansallissosialistisen Saksan työväenpuolueen mukaan Adolf Hitler, ja politiikan, jonka diktatorisen hallituksen natsi-Saksassa 1933 jotta 1945"

Tämä ei kuitenkaan ole estänyt pelialaa repimästä pelinaihetta tästä pimeästä aikakaudesta jota myös Natsisaksaksi kutsutaan. Niin pelisarjat COD (Call of Duty) kuin moni muukin on sisältänyt hahmoja jotka on helppo tunnistaa natseiksi.

Wolfenstein on peli joka vie fist person shooter-ominaisuudessa pelaajan keskelle vihollispesää ja keskelle upgreidattuja natseja. Nämä natsit eivät ole perinteisiä vaan heillä on erikoiskykyjä. Erikoiskyvyt ovat ilmeisesti tieteellisten kokeiden seurausta, mutta tähän PELISAITTI ei jaksanut tutustua.
Pelin tunnelmaa voisi luonnehtia kummitusmaiseksi vaikka tapahtumat ovatkin historiallisia.

Saksan kadut on kokeneet kovia vuosien aikana mutta pelissä ne on rekunstroitu entiseen loistoonsa ja Düsseldorfin voi todella tunnistaa.
Peliruutukin päivittyi mallikkaasti (telkkarina FullHD televisio).

Huviksemme testasimme XBOX 360 versiota ja se yllättäen ei ollut kovin huono. Heräsi toki kysymys miten Sony Playstation Corporationin oma Playstation 3 olisi BluRay moottorinsa kanssa onnistunut peliä pyörittämään.
Ohjainkamppailun häviäjä on selvä, joten keskustelulle ei ole sijaa. Voittaja on selkeä.

Wolfenstein on aiheensa puolesta synkkä, mutta PELISAITTI uskoo että tämä peli auttaa pelaajia unohtamaan natsisaksan kauheudet.

(Xbox 360 versio testattu)

2 kommenttia:

  1. Toimiikohan tämä vielä 486 66Mhz DX2,1Mt näytönohjain, 8Mt keskusmuistia Soundblaster awe 32, koneellani. Sillä pelasin myös aikaisempaa wolfensteinia.

    VastaaPoista
  2. Ymmärtäkseemme ei xbox eikä ps3 (playstaion corp.) tarvitse lisäosia itseensä. Ohjain riittää.

    VastaaPoista