tiistai 13. lokakuuta 2009

Brütal Legend


PELISAITTI on vannoutunut hyvien komedioiden ystävä ja yleensä jos komedian pääosassa on Jack Black niin tunnelma toimituksen pelisohvalla muuttuu elokuvakatsomosohvaksi.
Ei siis ole ihmekkään että PELISAITIN toimituksessa kuhistiin jo hyvissä ajoin kun oli puhetta että Jack Black saisi oman pelinsä joka sijoittuisi pelimaailmaan.
Peli on nyt kaikkien nähtävillä ja PELISAITTI sai myös kokea mille tuntuu pelata suosikkinäyttelijänän kanssa.
Tässä siis Brütal Legend arvostelu..

Brutal Legend (Jack Black itse äänessään) on roudarina yhtyeelle ja jostain selittämättömästä syystä hän joutuu keskelle keskiaikaista sotaa, jossa vain tuntuu hevillä pärjäävän. Kavereiksi eksyykin kaikenlaisia kavereita aina luolamiehistä asti, jotka heiluttavat päitään komeasti tahdissa. Kaiken takana vaanii itse pääpaha ja Paholainen joka luo pelille pelottavan ilmapiirin jonka rikkoo vain ajoittainen hevimusiikki.
Välillä siis kannattaakin vain istua alas ja laskea ohjain alas ja kuunnella Jack Blackin huumoria sekä ihastella onnistunutta sävelvalikoimaa.

Peliä on kuulemma kehitelty pidemmän aikaa ja oliskin jännä nähdä miten pelin ilme on muuttunut alusta asti. Nyt pelin taustaa ei osaa arvostaa ja puheet kehitysprosessista ovatkin melkoista sana helinää PELISAITIN korviin.

Valitsimme arvostelukappaleeksi Playstation 3-version, joka oli kyllä kalliimpi kuin esim: Xbox versio, mutta hyvästä kappaleesta kannattaa PELISAITIN mielestä maksaa.

Mukava oli huomata että Brütal Legend ei taipunut olemaan vaan mielikuvitukseton Fist Person Shooter, vaan nyt pelintekijät olivat panostaneet koko ilmeeseen ja pelihahmolla oli suunniteltu kokonainen vartalo joka kuitenkin jää sivuseikaksi koska pelin muut osa-alueet menevät tämän osa-alueen ohi. Kuitenkin pitää mainita että päähahmon ruumis on vedetty hieman överiksi.

Peli on kömpelö käsitellä ja sen graafinen ilmekin on jätetty hyvinkin rajatuksi, mutta nämä asiat antaa PELISAITTI anteeksi Jack Blackin takia. Tätä tulee pelattua useasti ja vaikka peli menisikin läpi niin ei se pelin ikää huononna. Sen vuoksi PELISAITTI uskookin että Brütal Legend on peli joka tarjoaa loputtomasti pelitunteja.

(testattu ps3 versio)

3 kommenttia:

  1. PELISAITTI on väärässä graafisen ilmeen rajallisuudesta, koska mielestäni se on erittäin onnistunut. Nimittäin Jack Black kaikessa hienoudessaan on hiemän graafisesti rajattu oikeastin, joten renderöinti on onnistunut täydellisesti.

    VastaaPoista
  2. On myös Brutal Legendin siis itsensä haastattelu televesio ohjelmassa(taitaa olla joku ameriikkalainen Conan talk), joka on siirretty internettiin neljässä osassa:

    http://www.youtube.com/watch?v=8jzk5T4RfBg
    http://www.youtube.com/watch?v=lS6zAkm34gs
    http://www.youtube.com/watch?v=04d-XKoBVQ0
    http://www.youtube.com/watch?v=7i2FaYzrJa4

    VastaaPoista
  3. PELISAITTI ei salli kilpailevien sivustojen (kuten youtube) linkittämistä sivuillaan, mutta olkoon nyt kun kerran ovat jo tuossa ja emme osaa poistaa niitä.

    VastaaPoista