keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Jukka Fortuna

Tämän pelin olemuksen ymmärtämiseksi lainaan wikipediaa:

Onni tarkoittaa arkikielessä usein jonkin toimijan kannalta edullista, sattumanvaraista tapahtumaa, esimerkiksi: "Olipa onni ettei satanut, kun unohdin pyykit ulos." Onnekkaan tapahtuman lisäksi onnena voi myös pitää sitä, että jokin mahdollinen mutta epäedullinen tapahtuma jää tapahtumatta.

Kun onni on nyt käsilty, niin pääsemme tämän pelin arvosteluun käsiksi.

Peli on puinen ja siinä on marmorikuulia ja puinen keppi. Kepillä annetaan marmorikuulille vauhtia. Vauhdin saatuaan ne nousevat syöksykourusta peliareenalle. tällöin tarvitaan onnea, sillä onnekas lyöjä voi saada kohdalleen onnellisen tapahtuman ja kuula putoaa koloon josta saa paljon pisteitä. Mitä enemmän onnea sitä paremmat pisteet. Toki onnea voi koettaa parantaa antamalla marmorikuulalla sopivasti vauhtia, jotta ne nousevat syöksykourusta juuri oikealla nopeudella ja putoavat koloon, josta saa paljon pisteitä. Rutiini ja motoriikka parantavat onnellistan sattumien mahdollisuutta tässä pelissä. Pelissä annetaan vauhtia monelle marmorikuulalle ja lopuksi lasketaan paljon saatiin pisteitä. Peliä voi pelata yksinpelinä tai moninpelinä, monin pelissä eniten pisteitä saanut voittaa. Yksinpelissä voittaa aina, mikä on aika kiva juttu.

Loppuun vielä siteeraan wikipediaa:

Onnellisuus ei käsitteenä ole uusi. Esimerkiksi Aristoteles ja Vanhan testamentin kirjoittajat pohtivat syvällisesti ihmisen onnen ehtoja. Noissa kirjoituksissa korostettiin ihmisen hyveellistä elämää onnen lähteenä. Nykyajan pohdinnoissa sen sijaan korostuu kysymys siitä, voiko yksilö löytää oman onnensa.

Mielestäni tämän pelin avulla yksilö voi löytää oman onnensa.

Pisteet 5/5

4 kommenttia:

  1. Ronnie O'Sullivan on minun suosikki tässä brittein kuningas lajeissa. Suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Tästä voi onni löytyä myös lamatunnelmissa painivalle metsäteollisuudesta. Puinen peli on kyllä järjen väläys, lisää tällaisia niin työllisyys nousuun ja Suomi myös!

    VastaaPoista
  3. Unohtamatta Marko Asellia siinä vasta painija

    VastaaPoista
  4. Jukka fortunaan löytyi muuten lisäosa niinkun world of warcraft: jäämaailma
    http://www.lelutalo.fi/lelut/Pelit/Fortunan-lasikuulat-20kpl Eikä taida olla edes kuukausimaksuja.

    VastaaPoista