tiistai 6. huhtikuuta 2010

TOP3 - ärsyttävimmät pelien alkuhässäkät


PELISAITIn toimitus jos joku on pelannut aika montaa erilaista peliä. Se on niin että uuden pelin tuoma vatsaa kipristävä jännitys ja into ovat kuitenkin aivan liian usein tuottaneet hirveän pettymyksen. Ihan liian usein nykyaikaisessa pelissä on turhan monta valikkoa, vipua, säätöä, alkudemoa ja muuta ihmejuttua ennen kuin peliin pääsee mukaan. Senpä takia PELISAITTI onkin arvostellut viimeaikojen rasittavimmat pelien alkuhässäkät, tai ainakin ne mitä nyt ihan heti tuli mieleen.


3. Wii Fit
Lienee monelle nintendon ystävälle tai laiheliinille yllätys että tälle listalle päässyt on nintendon peli, mutta näin on ja sille on painavat syynsä. Pelissähän pääsee varsin mallikkaasti pelaamaan pikkupelejä, ilman mitään typerää valikkohässäkköitä - Mutta auta armias jos pelaaja aloittaa uramoodiin. Pelaajan pitää syöttää ikänsä, pituutensa, kuunnella pimpelipom ääniä ja vikinää, painaa nappeja, tehdä temppuja ja peli jopa mittaa pelaajan painon. Loppujen lopuksi se antaa tyrmäävän wii fit-agen, joka harvoin, jos koskaan on kovin ruusuista luettavaa. Koko homma on ärsyttävää pakkopulla, napin painallusta ja odottelua. Eikö peli voisi pyytää pelaajaan nousemaan laudalla ja kertomaan nimensä? Minuuttitolkulla kestävä alkupimputus on rasittavaa ja turhanpäiväistä. Onneksi sen joutuu kokemaan vain kerran.
2. Assassin's CreedEi liene yllätys monellekkaan, että Assassin's Creedin nimi on listalla. Alun typerä juonenkehitys (menneisyyskone tulevaisuudessa) kaikkinen turhanpäiväisine animaatioineen ja harjoitteluineen on sen verran puuduttavaa niin pelaajalle kuin pelaajan kaverille, että en tiedä moni, mutta varmasti aika moni on lopettanut koko salamurhaamisen venetsiassa ennen kuin se alkoi. Itsekkin meinasin. Miksi en saanut vain painaa play ja alkaa pelaamaan? Miksi? Miiksii??


1. FAllout
Hieno peli, vuoden peli – niin sanotaan monessa paikkaa, ainakin pelin takannessa, lehtimainoksessa ja kaupan seinän mainoksessa. Harmi etten päässyt kokemaan moista. Aloitin pelin, synnyin, kasvatin parran. Meni hetki – Täytin vuoden. Meni toinen hetki – Täytin 10 vuotta, siihen se sitten jäikin, en päässyt 10 v syntymäpäiviltä pois. En pysty keksimään ärsyttävämpää alkuhässäkkää – Pelaaja pakotetaan viettämään 10 vuotuissyntymäpäiviä, jotka ovat helvetin tylsät. Pahinta tässä kaikessa on se, etten ole keksinyt miten niistä synttäreistä pääsee pois. Kolmannella kerralla jäädessäni jumiin synttäribileisiin päätin että tämä on tässä.

2 kommenttia:

  1. Loistavaa JP, olen täysin samaa mieltä kanssasi näistä!

    VastaaPoista
  2. vissii opetellaa pelaamaan iha normaalisti

    VastaaPoista