tiistai 6. marraskuuta 2012

007 Legends

Väänny!: huutaa Bond pelin pahis.

 

PELISAITTI oli pitkään makuulla kuten kuuluisien agenttien odotetaankin olevan. Nyt on kuitenkin aika nousta ojasta ja tähdätä pistoolilla suoraan kymppiin (otsaan). Tässä, James Bond pelin, 007 Legends arvio (arvostelu).

Tätä kirjoittaessa PELISAITIN toimitus ei ole vielä ehtinyt näkemään uusinta Bond-elokuvaa, mutta se on kyllä aikomuksena. Kuitenkin ensilääkkeeksi voi sovitella huulille tätä peliä joka kerää superagentti James Bondin parhaat hetket yhteen peliin.

007 Legends peli on saanut alkunsa pelistudion toimistoilla jo muutamat vuodet sitten. Näin pitkä kehitysaika ei ole enää harvinaisuus vaan enemmänkin usein toistuva poikkeus joka saa ajan katoamaan pelin elinkaaresta. Odotus kuitenkin lienee turhaa sillä pääosassa on James Bond.

Peli (007 Legends) saa alkunsa kun junan päällä seikkaileva James Bond saa osuman ja putoaa kuolleena maahan. Tämän jälkeen ollaan elossa mutta eri paikassa ja James Bondin onkin pakko selvittää mitä tapahtui.
PELISAITTI omistaa useat Bond-elokuvat joten tarinan seuraaminen ei ollut aina vaivalloista, mutta usein oli vaikea ymmärtää pelin tapahtumia.

Danicel Craigin esittämä hahmo on Bond, mutta yhteneväisyydet eivät siihen lopu. Ääninäyttelykin onnistuu olemaan aika tunnistettavaa, mutta jatkuva puheen taukoaminen, toistuvien toimintakohtauksien takia, antaa enemmäkin potentiaalia täydelle epäonnistumiselle kuin teokselle joka eläisi vielä pitkään konsoleissa. Ääninäyttely kuitenkin on oikeiden näyttelijöiden studioissa nauhoittamaa, joten sivuääniä ei kuulu.

007 Legends peli tarjoaa myös sivutehtäviä joiden kanssa voikin kuluttaa aikaa. Samoin mukana on nettipeli jota ei voi yksinpelikampanjan aikana pelata. Nettipeli mahdollistaa myös konsolin verkkotoimintojen käytön joten ei väliä onko kyseessä langallinen vai langaton (wlan) yhteys päällä. PELISAITIN Toimituksen nopea kaista toimii täydellä kaistalla ja lagiton eteneminen mahdollisti sen että koko toimitus sai pelata peliä.

Peli on julkaistu usealle eri pelialustalle ja sen huomaa kasvojen grafiikoissa. Esirendatut piirteet eivät välttämättä ole parasta mitä PELISAITTI on nähnyt, silti tavallista parempaa joten kokonaisvaltaisen arvion antaminen visuaalisuudesta ei onnistu näin lyhyen testin jälkeen.

Kuitenkin loppuun on hyvä mainita että 007 Legends ei välttämättä ole edes Bond-fanien lempipeli. Sen puutteet eivät aina täydennä juonen jättämiä aukkoja, eikä välianimaatoiden aikana nähdyt fantasiaunihetket auta kantamaan PELISAITIN ymmärystä siihen mitä peli koettaa loppupeleissä sanoa.

Vain tosi-faneille (kuten PELISAITTI on).

1 kommentti:

  1. Nyt niitä arvosteluja!
    En ole marraskuun jälkeen voinut ostaa yhtään uutta peliä kun ainoalta luotettavalta pelimedialta eli PELISAITILTA ei ole tullut yhtään arvostelua.
    Pitäisikö tässä itse päättää mikä on hyvä peli?

    VastaaPoista