torstai 1. marraskuuta 2012

Resident Evil 6



PELISAITTI on tätä kirjoittaessa jo täysin Halloweenin lumoissa, joten ei ihmekkään että PELISAITTI peliarviosivunkin ilme huokuu tätä. Kalman kalpeaa syksyistä iltaa ei turhaan vietetä ja sen takia PELISAITINin (edelleen suomen suosituin peliblogi) konsolissa surisee levy, joka kantaa nimeä Resident Evil 6! Tässä pelin arvostelu (arvio)!

Resident Evil 6 pelisarjan viimeisin peli ilmestyi hieman aikaa sitten uudemmille pelikonsoleille, vaikka WiiU on vielä julkaisematta. Aiemmin tätä peliä on voitu nähdä myös huonommilla grafiikoilla varustettuna versioina aiemmilla konsoleilla, sekä myös elokuvina. Tästä huolimatta peli tukee 16:9 kuvasuhdetta.

Elokuvien pääosassa on ollut aina Milla Jovovich ja muutenkin kauhuelokuvat ovat PELISAITIN mieleen. Turha kai mainita että monet näistä elokuvista on PELISAITIN toimiston hyllyssä, josta niitä aika usein myös tulee myytyä pois. Nykyään elokuvia ei kannata pahemmin huuto.netissä myydä, koska hinnat ovat alhaalla eli pitäkää elokuvistanne kiinni.

Resident Evil 6, tai RE6, aloittaa tarinansa tavalla joka ei jätä mitään arvailujen varaan. Taas on tosi kyseessä ja aikaa ei ole paljoa! Tarinamme sankarit eivät ole vain aidosti pidettäviä, mutta myös unohdettavia.
Peli kompastuukin heti alkumetreillä omaan mahdottomuuteensa, sillä pelissä on liian monta kampanjaa että muistaisi kaikkea. Toki pelin ideaa tukee mainio hahmohallinta, mutta siitä huolimatta englanninkielinen puhe oli vaikeaa.

Nettipeli RE6:ssa (Resident Evil 6) on toimivaa ja se vetää vertoja jopa muille verkkopeliä tukeville peleille. Verkossa tapahtuva pelaaminen ei kuitenkaan usein jaksa kiinnostaa kuin todella hyviä pelaajia, joten PELISAITIN voitte nähdä linjoilla.

Tekninen osa-alue voittaa pelin tarinan melkein joka osa-alueella. Siinä missä tarina voi lässähtää niin tekninen ei. Pelinhahmot on esi-rendattu näyttämään oikean elämän vastineiltaan joten promokuvat ovatkin ihan 1:1 viimeisen tuotoksen kanssa. Äänipuoli löytyy ja sille löytyy varmasti myös oma fanikuntansa.

Loppujen lopuksi ei voi paljon pahaa sanoa pelistä jonka suurin saavutus on sen ylimielinen asenne pelaajaa kohtaan. Ei herkille pelaajille!

(testattu konsoliversio xboxilla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti