keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Prototype


PELISAITIN juhlavuosi sen kun jatkuu ja lukuisten hienojen palautteiden (pelisaitti@googlemail.com) ja huiman POLL innostuksen (alempana!) myötä olemme taas jaloillamme. POLL tulokset ovat ja olivat valaistuvia.
Suuren suosion saanut inFAMOUS arvostelu (yli 3000 lukukertaa !) sai meidät koluamaan pelihyllyämme lisää ja löysimme kilpailevan pelifirman Microsoft Games Ltd. julkaistun Prototype pelin XBOX360:lle.

Prototype on ulkomaalaisen pelitalon kehittämä konsepti peli joka on myös hieno, kuten inFMAOUSKIN.
Pelin idea on sijoittunut maailmantuhon jälkeiseen nimettömään kaupinkiin jossa eläminen ei ole kovin helppoa kellään. Kaiken tämän humun keskellä on pelin päähahmo Jack Donahue joka on saanut muistinmenetyksen ja sen takia saanut kyvyn muokata olomuotoaan.
Tästä aukeaakin samankaltainen peli kuin inFAMOUS (kierrätystä?)

Pelaajan tehtävänä onkin ohjataDonahuea pitkin ränsyineen kaupunkia, jonka tienposkilla sijaitsee tuon tuollaistakin yllätystä. Olemuksensa avulla Jack saa kyllä asiat hoidettua mutta sen saa itse päättää miten hoitaa. Pelissä on myös ilmeisesti jotain lisävaiheita tulossa, sillä luvattua hiekkalaatikko vaihetta ei tässä kappaleessa ole. PELISAITIN toimitus jaksoi tahkota peliä aika kauan, läpi ei kuitenkaan kukaan pystynyt. Englanninkielinen puhekin oli hienoa ja kannattaakin sitä kuunnella että saa pelin kaikki nyanssit irti.

Peliä on kehitetty monta vuotta ja sen julkaisu onkin pitkään mietitty kokonaisuus. Siksi se julkaistaan useammalle jalustalle joten pelaaja saa todella miettiä mihin rahansa saa.

Polygonit ja pikselit saavat arvoisensa ilmestyksen ruudulle joka päivittyy tasaiseen tahtiin pelin edetessä. Värit ovat aidot ja niitä voi melkein koskettaa.
XBOX360 (joka on itseasissa lattialla!) kuitenkin toisti pelialustan moitteettomasti vaikka vikoja voisikin luetella yötä päivää. Nämä valitukset kuitenkaan ei pelialaa tietämättömille aukene, joten emme kommentoi asiaa.

Antaako Prototype hyvän vastuksen inFAMOUKSEN kaltaiselle pelille?
Asiasta syntyi pientä keskustelua internetissä joten PELISAITTI ei ota kantaa asiaan.
Peli on kuitenkin hieno sovellus-kategoriaan soveltuva peli markkinoiden pelialustoille

Ostaessa et pety!

(testasin xvox version)

8 kommenttia:

  1. Hyvä arvostelu! Vihdoin kunnon pelijournalismia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, PELISAITTI ottaakin ylepyttä siitä että pystyy kirjoittamaan kolleegoitaan parempia arvosteluita, koska ei ole kiinni yrityksissä.

    VastaaPoista
  3. Jarkkop VÄHÄN OOT SÄÄLITTÄVÄ! TÄÄ ON SUORA KOPIO INFAMOUS ARVOSTELUSTA, JOSSA SIINÄKIN ON TOTTA VARMAAN 5%. Kuinka edes kehtaat!? _:S Siis oikeesti täysin sama arvostelu, oot vaan vaihtanu nimet :S

    VastaaPoista
  4. Tainnut loppua kirjoittajalta ideat kesken koska arvostelu on 95% samanlainen kuin saman henkilön kirjoittama InFamous arvostelu.

    Ps. Mitä on nyanssit?

    VastaaPoista
  5. Ei ole arvostelu kopio!
    sattumoisin vain pelit oli melkein samanlaiset, joten siksi käytin samaa mutta mitä sitten! Pelit kuitenkin on erilaiset joten siksi arvostelun voi erottaa erilaiseksi kuitenkin.
    Loppupeleissä vastuu on lukijalla!

    VastaaPoista
  6. nyanssi
    Wikisanakirja
    Loikkaa: valikkoon, hakuun

    [muokkaa] Suomi

    [muokkaa] Substantiivi

    nyanssi

    1. vivahdus, sävy
    2. värivivahdus

    toivottavasti tämä selvensi,
    luehan jatkossakin PELISAITTIA

    VastaaPoista
  7. Oikoluku vois olla poikaa. inFMAOUS, kaupinki jne. Laatua...

    VastaaPoista
  8. testasin xvox version jne... Taitaa olla Jarkolla pallo pahemman kerran hukassa vaikka osittain ihan hyvää tekstiä tuli. Mikset ota kantaa noihin bugeihin esimerkiksi? Haisee homma vähän ammattitaidottomuudelle omalta osaltasi.

    VastaaPoista