keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Prince of Persia The Forgotten Sands

Musiikkipelit ovat aina olleet lähellä Pelisaitin sisäisimpiä elimiä, vaikka sisällöllisesti ovatkin usein osoittautuneet joksikin vallan muuksi (Guitar Hero 3, Dance Dance Revolution, Korg DS). Nyt meitä vihdoinkin onnisti, sillä räystäänreunalta tipahtanut Prince of Persia The Forgotten Sands tarjoaa juuri sellaista musiikkipelin riemua kuin olemme toimistolla rytmikapuloita innolla yhteen lyöden odottaneetkin.

Pensselisetä villitsi viime vuonna ja samaa reseptiä koitetaan yhä väärentää farmaseutin vielä käydessä kuumana. Arabivillityksen uusi kuuma ja soittolistoilla ja myyntitilastoissa näkymätön hittimaakari on Prince of Persia, joka esittää omaan persoonalliseen tyyliinsä cover- eli kansiversioita Princen suurimmista musiikkikappaleista. Kuten nykyiseen monimediaympäristöön sopiikin, niin pelikin on jo aiheesta saatu markkinoille. Menestyksen pyörteissä on Persian Princellä jo kotokulmien hiekatkin päässeet unohtumaan ja siitä pelille paljon kertova nimi.

Varoituksen sana on paikallaan, sillä peli on vaikeustasoltaan huikea. Mitään helpottavia apuvälineitäkään (kuten mikrofoneja) ei mukana tule, vaan pelaajan on luotettava omien äänijänteidensä voimaan. Lisää haastetta tarjoaa se, että kappaleisen sanoja ei ruudulta näe. Tekijänoikeudellisista syistä (onkohan oikealle Princelle maksettu royalejakaan) myös tuttuja kappaleita on menty muokkaamaan melkoisesti, joten Princen tuotanto on parasta olla hyvin hallussa. Alun selvästi esikuvaansa jopa progevaikutteisemmasta musisoinnista olimme tunnistavinamme ainakin yhden yhtenevän nuotin iskusävelmä Sexy MF:stä, joten sitä koitimme parhaamme mukaan laulaa musiikin mukana. Laulelmointia ryyditetään kivan eksoottisilla animaatiolla, jotka tosin tovin kuluttua muuttuvat tylsän staattiseksi könötykseksi.

Musiikkipelirintamalla Prince of Persia The Forgotten Sands on kuin virkistävä tuulahdus keskellä hiekkamyrskyä, varma hitti ystävienkeskeisiin yhteisiin illanviettoihin. Neljä tähteä tälle.

4 kommenttia:

  1. Siis MITÄ vittua mä luen???

    VastaaPoista
  2. Arvostelussa unohtui mainita että saahan siinä myös tanssittaa pelihahmoa, eli se on tavallaan myös tanssipeli. PELISAITTI ei petä taaskaan, kiitokset erinomaisen syväluotaavasta arvostelusta ja viihdyttävästä lukuhetkestä.

    VastaaPoista
  3. Huikeaa!!! En tiennyt että princeltä on tullut musapeli. Kiitokset tästä pelisaitti. t.princefani

    VastaaPoista
  4. @Anonyymi: Luet PELISAITTIA. Nimi näkyy sivun yläosassa, joskus mainitaan arvosteluissakin.

    VastaaPoista