sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Alan Wake


PELISAITTI sai käsiinsä maailman ensimmäisten sivustojen joukossa tiedon Alan Wake pelistä jo aiemmin. Nyt on suuri päivä lähellä ja pelikin saatiin PELISAITIN aina niin täyteen postilaatikkoon sisään, joten PELISAITTI testaakin nyt onko tämä, monella tavalla meidän sivustoa muistuttava peli, kaikkea sitä mitä te haluatte ja PELISAITTI on!
Tässä lävähtää ruutuun, kuin taskulampun kehä, Alan Wake Arvostelu!

Kun 5 vuotta sitten Alan Wake peli kerrottiin, niin PELISAITTI ei vielä ollut olemassa.
5 vuotta myöhemmin niin PELISAITTI kuin Alan Wakekin on kaikkien huulilla ja molempien uusia kuulumisia odottaa iso joukko innokkaita faneja.

Siinä missä me olemme pelitoimitus ja ansaitsemme leipämme kirjoittamisella, on Alan Wake pelin päähahmo myös kirjailija. Tämän takia tunnemmekin pelin edetessä enenevissä määrin sympatiaa Alania kohtaa, sillä vaikka me emme olekkaan ollut samassa asemassa kuin hän, me tunnemme silti miltä tuntuu olla liian suurien odotuksien uhri (kävijämäärä on useita tuhansia vuodessa!).

Peli saa alkunsa kun pelin laittaa XBOX 360 konsoliin!
Logon jälkeen onkin aika valita A-napilla että pelin haluaa aloittaa. Tämän jälkeen onkin aika unohtaa arki sillä pelin maailma herää eloon Full HD LCD (40") ruudulla!
Heti alkuun alkaa pelottamaan pelin luoma maailma joka ei ole tosiaan mikään sykkivä kaupunki. Alan Wake vie perheensä lomalle koska ei ole hyvä työssään. Tämän jälkeen vaimo raiskataan ja lapsetkin katoavat, joten heidät on pelastettava vihamielisiltä maaviljelijöiltä jotka ei pidä valosta.
PELISAITTI antaa pelin tarinalle täydet pisteet, mutta uskomme että se syvenee kunhan vain pelaamisen makuun pääsee.

Ohjaus on responsiivinen mutta ei kuitenkaan ylitse vuotava.
Monet asiat voi peleissä tehdä väärin, mutta PELISAITTI silti arvostaa kaikkia elementtejä mitä peleissä on koska joku on ne tehnyt työkseen ja heissä on pelialan tulevaisuus!
Nytkin on tärkeää pelissä huomata ajoissa viholliset ja se tapahtuu ohjaamalla Alan Wake hahmo heidän luokse ja tappaa ne.
PELISAITTI ei keksi viime vuosilta peliä jossa ihmisen tappaminen on ollut yhtä perusteltua kuin Alan Wakessa, mutta tämä ei välttämättä ole huono asia.

Graafinen ilme on aihe josta voisi kirjoittaa kirjoja ja tässä asiassa Alan Wake ei häviä edes parhaimmille. Päähahmo on todellakin aidon näköinen (PELISAITTI on nähnyt kuvan näyttelijästä!) . Myös metsä jossa pelihahmo liikkuu tuo mieleen kosteat rämeiköt joihin PELISAITTIKIN tykkää joskus karata koska toimituksemme hektinen tahti on liikaa välillä kaikille.
Pelien ilme voi joskus saturoitua liikaa, mutta se voi olla syytä meidän LCD television (Sony) asetuksista, kuitenkin liikesumeus ei ole liian häikäisevää vaikka peli pimeässä tapahtuukin.
Renderöinti on aina meidän PELISAITIN nipotuksen kohde mutta tällä kertaa sen sai ohitettua kun sääti television katselukulmaa, joten sille täydet pisteet.

Vuosi 2010 on ollut pelialalle ja PELISAITILLE kiireistä aikaa, mutta ALAN WAKEN kaltaiset pelit voivat olla sen pelastus. Kuitenkin on tärkeää muistaa että subjektiivinen kantamme on vielä työn alla, mutta tässä vaiheessa voimmekin kehua peliä sillä PELISAITTI ei ole saanut mainettaan kehumalla.

44 kommenttia:

  1. Ei pahalla, mutta aivan hirveää luettavaa tuo teksti :(

    VastaaPoista
  2. QTF. Ei pystynyt lukemaan kuin kaks ekaa kappaletta. Hirveää. :/

    VastaaPoista
  3. Onkos kirjoittaja ylä-asteikäinen? Todella vaikea selkoista tekstiä. Harjoittelehan poika vielä lisää. Ei kaikkia ole vielä menetetty.

    VastaaPoista
  4. Loistosettiä. Näistähän voisi tulla hyviä videoarvostelujakin oikealla asenteella.

    VastaaPoista
  5. PELISAITTI on paras !!!!1111!111!!1

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti tekstiä ei ole kirjoitettu tosissaan...

    VastaaPoista
  7. silmät vuotaa verta

    VastaaPoista
  8. Kiitoksia kommenteista.
    Vaikka PELISAITTI onkin ollut hiljaa hieman aikaa, niin on ilo huomata että pelialan ystäviä vieläkin löytää sivustomme.

    - Jarkko / PELISAITTI

    VastaaPoista
  9. Teksti oli huonoa, vähän niinkuin PELISAITTI, mutta kuitenkin huonompaa, kuin PELISAITTI on, jos mahdollista on.

    VastaaPoista
  10. Ihan karmeeta. Ei tuota voi lukea :(

    VastaaPoista
  11. Hyi helvetti. Meni fiilis koko pelistä kun edes yritti LUKEA tätä hyvin SEKAVAA sieniSALAATTIA

    Toivottavasti PELISAITIN väki ei oikeasti saa elantoansa kirjoittamalla Suomi24-tasoista tekstiä tänne. Toivottavasti en enää koskaan eksy vahingossa tälle sivustolle. Anteeksi, nyt pitää mennä puhkomaan silmäni.

    VastaaPoista
  12. Hieno arvio. Vaikuttaa Alani aivan mahtavalta peliltä. Ei millään malttais perjantaihin asti odottaa =/

    VastaaPoista
  13. ei hyvää päivää...

    VastaaPoista
  14. voi pyhä sylvi,kun oli huono arvio! "Peli saa alkunsa kun pelin laittaa XBOX 360 konsoliin!" voi vittu...

    VastaaPoista
  15. imen kullia, nami nami <3

    VastaaPoista
  16. Hyvä arvostelu, mielellään lukisin näitä PELISAITIN artikkeleita enemmänkin.

    VastaaPoista
  17. Mukavaa nähdä paljon kommentteja, mutta ilmeisesti te olette 1 ja sama henkilö? Nimimerkki ainakin sama.

    Sinulle Anonyymi sanon että siistippä kieliasusi, sillä ruma kielenkäyttö ei kuulu PELISAITIN mallinnukseen.

    Sinulle Anonyymi sen sijaan sanon että luehan muitakin PELISAITIN arvosteluja, ne löytyy valikoimistamme.

    VastaaPoista
  18. Olen odottanut tätä PELISAITIN arvostelua, koska PELISAITTI on yksi parhaimmista netti-arvostelijoista. Aikooko PELISAITTI arvostella battletoadsia? T: PELISAITTI-4ever

    ps. PELISAITTI

    pps. PELISAITTI PELISAITTI niin ja PELISAITTI

    VastaaPoista
  19. Rautainen (kuvaannollisesti) arvostelu PELISAITILTA jälleen kerran. Perusteetonta kritiikkiä esittänyt nimimerkki Anonyymi voisi mennä itseensä (kuvaannollisesti).

    VastaaPoista
  20. En tiedä olisiko jopa Pelisaitin arvosteluja hauskempia ne hölmöt jotka eivät osaa erottaa Huumoria aidon huonosta arvostelusta. Loistosettiä taas, kiitokset! Monta quoten arvoista virkettä taas ja mukavan hyvälle tuulelle kääntävä lukuhetki. :)

    VastaaPoista
  21. Hyvä arvostelu! Jatkakaa samaan malliin.

    VastaaPoista
  22. Voi jee ois kiva kuulla leffa-arvosteluja kyl samaan tyyliin :DDD

    VastaaPoista
  23. Mikä tän sivuston nimi on? Ei tullut arvosteleva sivusto esille tosta tekstistä

    VastaaPoista
  24. Sivuston nimi on PELISAITTI,
    se lukee tuolla ylimpänä sivulla.

    T: Jarkko / PELISAITTI

    VastaaPoista
  25. Kiitokset arvostelusta. Voisitteko päivittää arvostelua kertomalla esimerkiksi pelin äänimaailmasta. Sitä on muut arvostelut kehuneet jopa mainitsemisen arvoisesti.

    VastaaPoista
  26. Itseasiassa äänimaailma on sama pelissä kuin näkyvä maailma, eli mielestämme tuo maininta metsästä ja muusta riittää kuvailemaan sitäkin.

    T: Jarkko / PELISAITTI

    VastaaPoista
  27. PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI PELISAITTI spurde spärde ES ja CS

    VastaaPoista
  28. En tiedä, miten PELISAITTI voi mainita sanan PELISAITTI niin monesti artikkelissa, mutta tämä kyllä sai minut tulevaisuudessa välttämään PELISAITTI sivuston lukemista.

    VastaaPoista
  29. alan wake täällä auttakaa.olen vangittuna remedyn toimistoon.

    VastaaPoista
  30. älkää välittäkö mun vaimosta vaan tuokaa pattereita espooseen.ilkeä zerry c jahtaa mua

    VastaaPoista
  31. "Me olemme pelitoimitus ja ansaitsemme leipämme kirjoittamisella".

    Lienette hyvin laihoja?

    Jestas. Hämmentävin teksti vähään aikaan, jos tuota nyt siis tekstiksi yleensäkään kehtaa nimittää. Onkohan seassa ensimmäistäkään virkettä, joka ei sisältäisi vähintään yhtä kirjoitus- tai ajatusvirhettä.

    Hyvä jätkät. Olette neroja. Muistakaa syödä aamupuuro, tehdä läksyt heti koulun jälkeen ja nukkua hyvin, niin voitte kasvaa vaikka miten koviksi tekijöiksi, hei!

    VastaaPoista
  32. On hämmentävää nähdä miten huonoa medialukutaitoa suomalaisilla on, monet kommentit sen todistavat (erityisesti ylläoleva koska kommenttaattori oli ilmiselvästi koko tekstin lukenut). Jos ihan oikeasti artikkelin lukemisen jälkeen ei ole ymmärtänyt homman jujua niin saa kyllä hävetä oikein todella.

    VastaaPoista
  33. Vittu miten huono arvostelu. HAISTAKAA PASKA!

    VastaaPoista
  34. Siistippä kielikantasi tai blokkaamme ip osoitteesi!
    Raja se on hauskallakin!

    T: Jarkko / PELISAITTI

    VastaaPoista
  35. Ei saatana! :D Olihan tämä arvostelu vain läppää?

    VastaaPoista
  36. Tosi hyviä arvosteluja! Jatkakaa samaan malliin! PELISHITTI on paras nettisivu.

    VastaaPoista
  37. älkää nyt, ei tällaisen kirjoittajan ole pakko olla mikään 15-vuotias tai alle, kyllä tuollainen about 21-vuotias keharikin kelpaa hyvin.

    VastaaPoista
  38. PELISAITTI ei tarkoituksella ole julkaissut kirjoittajien ikiä koska niiden julkaisu ei ole kovin olennaista sillä akselilla kun peliä arvostellaan.

    Lukekaahan jatkossakin PELISAITTIA

    T: Jarkko / PELISAITTI

    VastaaPoista
  39. Meille kelpaa kyllä kaiken ikäisten kommentit, ei syytä huoleen.

    VastaaPoista
  40. eikai joku vitun älypää luule, et tää on tosissaa kirjotettu xDDDD tsemii vitun idiootit

    VastaaPoista
  41. Ei ainakaan ole epäselvää mistä P E L I S A I T I S T A on kysymys.

    VastaaPoista
  42. Yksi nerokkaimmista keksinnöistä on se miten Alan Wake loppuu; painan vain pelikonsolini virtanappulaa ja ruutu on sen jälkeen ihan pimeä. Fashinating!

    VastaaPoista
  43. The Time valitsi vasta nyt Alan Waken vuoden parhaaksi peliksi. PELISAITTI on sanonut sanansa pelistä jo kuukausia sitten. Mitä tästä opimme? Kannattaa lukea vain PELISAITTIa. Mitä kävisi, jos odottaisi kuukausia paskalle menoa? Paha ummetus, ehkä jopa kuolema, kuten Elviksellä. Paska ei luultavasti enää irtoa edes TÄRRYTINOHJAIMELLA.

    VastaaPoista