keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Portal 2


PELISAITTI ei ole liikkunut minnekään (toimiston pelisohvalta) vaikka peleissä siirrytäänkin portaalien kautta pisteistä A pisteeseen B. PELISAITIN toimitus onkin läkähtynyt kevään pelitarjontaan ja on taas aika alkaa tyhjentämään sitä.
Ei siis aikaakaan kun pääsette lukemaan tekstejämme mielenkiintoisista aiheista, mutta tässä ensin Portal 2 arvostelu.

Ensiksi mainittakoon että Portal 2 ei ole FPS (fist person shooter) peli vaikka siinä liikutaankin ensimmäisen katsojan ulottuvuudessa. Pelin idea ei siis ole kaoottinen rähinä vaan pikemminkin ei-kaoottinen pohdinta. Pohdinta ei ole PELISAITIN toimitukselle vierasta, mutta emme ole siinä myöskään hyviä. Kenties jo tämän takia Portal 2 oli pettymys.

Portal 2 pelissä ohjataan päähahmoa jonka nimi on Chell (kenties viittaus Halon päähahmoon Master Chieffiin?). Chell on ajautunut matkallaan outoon rakennelmaan jossa vain aseena on käytössä portaaleja (eräänlaisia aukkoja) tekevä ase. PELISAITIN mielestä aukkoja tekeviä aseita on nähty ennenkin mutta kenties COD: Black OPSin tapaiset aseet eivät tähän maailmaan kuulu :D

Pelaaja ohjastaa Chellfiä pitkin käytäviä joista osa on kieltämättä melko kapeita. Ei siis ihmekkään että välillä joutuu portaaliaseen kanssa tekemään selvää jälkeä seinistä että mahtuu kulkemaan. Jotkut seinät ovat rikkimenevää sorttia, toiset taas ei, mutta yksi asia on selvä. Nyt ollaan avaruudessa!

Portal 2 ei ole kuin vasta pelisarjan toinen osa, mutta kehitystä on tapahtunut. Se mikä oli ensimmäisessä osassa vielä työnalla on nyt valmista. PELISAITIN toimitus ei ole pelannut ensimmäistä osaa joten melko outoa että eron kuitenkin huomaa ja selvästi.
Pelintekijä yhtiö Valve on ollut "valveilla" siis :D

Portal 2 näyttää niin tietkonepeliltä kuin voi ja sekin välittyy hyvin XBOX 360 konsolista. Ruudunpäivitys olisi voinut olla sulavempaa mutta onneksi artefaktit eivät olleet liikaa peli-ilon tiellä. Renderöinti vaiheessa kenties tapahtunut virhe?

Kaiken kaikkiaan Portal 2 on näppärä peli mutta sen pitkäkestoinen kampanjamoodi voi tappaa iloa jos on muuta tekemistä. Kannattaa kokeilla mutta varatkaa mukaan pelistä tykkääviä pelaajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti