maanantai 6. joulukuuta 2010

Gran Turismo 5


Vuosia on kulunut edellisestä Gran Turismo pelistä ja sinä aikana PELISAITTIKIN on noussut koko kansan huulille. Kamppailu suomen ykköspeliblogin paikasta on käytännössä ohi, sillä PELISAITTI on lukijoiden ja arvostelijoiden mielestä yksi kaikkien aikojen parhaista arvostelusivustoista. Jatkossakin kannattaa siis kirjoittaa palautetta PELISAITIN omaan sähköpostilaatikkooon ( pelisaitti@gmail.com) ja me luemme.
Tässä siis Gran Turismo 5 arvostelu.

PELISAITTIA voi kutsua suomen parhaimmaksi autopelien pelaajaksi. Toimituksemme sohvalla on pelattu niin monia ralli/auto/kart/moottoripyöräpelejä että välillä naapuritoimituksen väki on ihmetellyt että on PELISAITTI muuttunut RALLISAITIKSI.
Tästä ei ole kyse vaikka autoista PELISAITIN toimitus ymmärtää liki yhtä palion kuin konsolipeleistä. Kyse on vain aitoudesta ja rakkaudesta omaan lajiin ja PELISAITTI ymmärtää molempia.

Gran Turismo 5 on siis autopeli ja tällä kertaa voidaan puhua todella autopelistä, sillä mukana ei ole muita ajovälineitä. Sanokaa autonmerkki niin Gran Turismo 5 sen teille tuo, mutta kaikkia ei ole silti mukana. PELISAITIN tietous automerkkien kohdalla ei ole täydellinen, mutta silti useat nimet ovat tuttuja ja tämä auttaa pelin jaksamisessa.

Ohjaus tapahtuu joko Playstationin omalla SixSaxis-ohjaimella tai rallirattia tavoittelevalla välineellä. Kummatkin ovat omiaan tuomaan rallitunnelman, niin PELISAITIN sohvalla, kuin myös kotiinne. Kuitenkin pitää sanoa että mahdollisimman iso ruutu on eduksi (PELISAITIN toimituksen FullHD 40" SOny antaa erittäin tarkkaa kuvaa) ja sellainen kannattaa viimeistään nyt ostaa kun miettii autopeliä.

Pelin graafinen ilme on imitaattia oikeasta elämästä ja useat autot kuten radatkin voi nähdä vaikka ulkomailla, sillä suomessa autopeliskene ei ole vielö tavoittanut suurta yleisöä. Tästä huolimatta jokainen pikseli tietää paikkansa ja autojen mallinnus on viimeisintä a-luokkaa, hevosvoimineen kaikkineen!

Missä peli (Gran turisom 5 ) kompastuu on sen mahtipontisuus. Kieli poskessa pelaaminen on unohdettu ja otsa kurtussa voi vain pelata autorataa.
PELISAITTI onneksi on sen verran rentoa porukkaa että huumori irtosi pelitoimituksen sohvalta, kun pelistä ei sitä löytynyt.

Loppujen lopuksi Gran Turismo 5 on hyvä peli, mutta ei oikein toimi jos et ole PELISAITIN toimituksen sohvalla. Tunnelma on kolkko, mutta autot aitoja.

(Testattu PS3 versio)

7 kommenttia:

  1. Aika tyhjentävä arvostelu, menee ostoon.

    VastaaPoista
  2. oli kyl huonoin arvostelu mitä oon mistään tuotteesta lukenut

    VastaaPoista
  3. onko tämä sivu vitsi?

    VastaaPoista
  4. En usko että sivu on vitsi, vaan aito niinkuin autot kyseisessä pelissä.

    VastaaPoista
  5. Omasta mielestä kanssa peli oli liijan vaikea. En ymmärtänyt mitää siitä raha moodista niin pelasin arkadea ja monet niistä autoista on aivan liijan vaikeat ohjata. Lisäksi ohjaus on huono esimerkiksi need fo spedeihin verratuna ja pelisä oli turhia autoja niin kun joku tojota korolla :D

    VastaaPoista
  6. auto pelaaja, oletko trolli?

    Sama kysymys blogin kirjoittajalle.

    VastaaPoista
  7. GTA SA on GT5:n kehittyneempi versio, koska siinä on Toyota Hiace.

    VastaaPoista