keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Metroid: Other M


PELISAITTI porskauttaa laserkanuunastaan jo kuukauden toisen arvostelun. Tällä kertaa toimituksemme 4-istuttava sohva on kiehtonut pelin pauloihin Nintendo Wiin uuden pelin Metroid: Other M:n joka on pelisaagan uusin osa.
Tässä siis Metroid: Other M arvostelu.

Metroidin pelitarina on jatkunut jo pitkälle yli kahden konsolin. Kukapa PELISAITIN toimituksesta ei muistaisi kun Prime-pelisarjan ensimmäinen osa saapui jo kuolleelle Nintendo Gamecubelle. Toki grafiikat voivat vieläkin naurattaa mutta peli loi juuren josta on uuden konsolin polven helppo kasvaa.
Metroid: Other M peli ilmestyikin uudelle Wii konsolille ja grafiikoiden päivityksen lisäksi on koko peli uusi.

Pelin (Other M) tarina alkaa siitä kun Seamus Metroid saa kutsun uuteen seikkailuun. Avaruusalus jolle Seamus asettuu on jo täynnä muitakin sotilaita, joten tilanne on päällä. Avaruusalus ei kuitenkaan ole mikään tyhjillään oleva romu koppa vaan sitä asuttaa monet nimettömät avaruusoliot ja he ei todellakaan ole kaikkein ystävällisimpiä.
Tästä alkaa peli joka ainakin on PELISAITIN mielestä varsin kelvokas.

Metroid: Other M ei ohjailulla liioittele vaan se hoituu Wiin omalla ohjaimella, vaan koukkuna on sivusta pito suunta jolloin wiimote pysyy paremmin kädessä. Napit ovatkin näin pelatessa peukalon alla ja aina tietää mitä painaa. PELISAITTI kuitenkin joutui välillä hakemaan oikeita komentoja sillä ne ovat sekavat.
Seamuksen robottinen puku ei ole normaali puku vaan se muuttuu palloksi ja se muuttuu siksi napilla A jne.

Pelin graafinen ilme on täyttä laatua, kaikki heijastuspinnat ja ikkuant pelissä ovat kuin vastaavan elämän oikeita ja muutenkin uskottavaa. Isot hirviöt todellakin näyttävät isoille hirviöille ja pelin puhe on englantia! PELISAITTI onkin otettu hienosta kieliasusta joka ei paljoa itseään selittele vaan luo oikean tunnelman lauseillaan.


Vaikka Nintendo Wii saakin huonoa mainetta olemalla erivärinen pelikonsoli kuin XBOX 360 ja PS3 (valkoinen) niin se ei haittaa pelien laatua. Ne ovat järjestäen onnistuneita ja epäonnistuineita aivan kuin muillakin konsoleilla.

3 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida, koska kukaan muu päässäni asuvista henkilöistä ei ole vielä kommentoinut:

    A-I-V-A-N L-O-I-S-T-A-V-A-A!!!

    En voi nyt kirjoittaa enempää, koska muutuin palloksi ja hyppäsin keittiön tuuletuskanavaan jahtaamaan hiiriä.

    VastaaPoista
  2. Hei nyt tajusin!! Other M:hän on anagrammi ja viittaa siis tietenkin siihen Danzigin biisiin!

    VastaaPoista
  3. Eikö tää arvostelu ollukaan Motherista? luin loppuun silti.

    VastaaPoista