maanantai 1. maaliskuuta 2010

Heavy Rain

Morgan Freeman on aikamme suuria näyttelijöitä. Jo päiväkerhossa nuori Morgan kiinnitti kykyjenetsijöiden huomion esittämällä joulu- ja kevätjuhlien näytelmissä elämänkokemuksen karaisemaa vanhaa viisasta miestä. Noista ajoista lähtien vanhan viisaan miehen tarpeen yllättäessä ovatkin elokuvantekijät osanneet aina kääntyä Morganin puoleen. Myös Pelisaitti pitää Freemania suuressa arvossa ja siksi vuorossa onkin Heavy Rain -arvostelu.

Yksi Morganin kiitellyimmistä ja arvostetuimmista päätöistä on vuonna 1998 valmistunut pakahduttavan jännittävä draamatrilleri Kova sade (Hard Rain), johon syystäkin myös peliteollisuus vihdoin kohdisti katseensa rahankuvat setelipapereissaan. Säästetty on kuitenkin nyt väärässä paikassa. Lisenssipelejä varten elokuvastudiot myyvät eritasoisia lisenssejä ja nyt ahne pelistudio on mennyt ostamaan lähinnä kehittyvien maiden pelintekijöille tarkoitetun Starter-tason lisenssin.

Kyseisen lisenssin avulla saa kyllä tehdä pelin, mutta se ei sisällä oikeutta elokuvan nimen, juonen tai henkilöhahmojen käyttöön. Niinpä Heavy Rain ei sisällä mitään Hard Rainista tuttua, ja onkin varmasti suuri pettymys elokuvan ystäville. Eniten pettyvät kuitenkin Freemanin fanaattisimmat fanit (Frekkiet tai Frekkerit), jotka eivät pelissä pääse kuulemaan edes Freemanin jo kuolemattomaksi tunnuslauseeksi noussutta ja jokaisessa elokuvassaan toistuvaa "I am not a number, I am Morgan Freeman!" -tokaisua.

Yksi huonoimmista lisenssipeleistä, mutta Morgan Freemanin ansiosta tälle neljä tähteä.

12 kommenttia:

  1. Samaa mieltä olen pelistä että peli on hyvä mutta tämä on kasattu kovin äkkiä pelimarkkinoille suuret taalan kuvat tuottajien silmissä. PELISAITTI on katsonut Hard Rain elokuvaa jo pitkään ja sen tarina on rikottu nyt täydellisesti hölmöksi rikostarinaksi ja päänäyttelijänkin naama ei ole sama (rasismi?).

    VastaaPoista
  2. Hard Rain ???? Voi Jeesus, kas kun Shawshank Redemptioniin perustunut, ainut yhtätäisyys tällä KIITELLYLLÄ (hah..hah..hmh..)Freeman leffalla todellakin on toi sade (huom.Rain).
    Arvostelu on kyllä järisyttävän hyvä ja napakka ja pistetäämpä kirsikaksi kakkuun myös ASIANTUNTEVA.
    Keep on better work!

    VastaaPoista
  3. Häh öö miten tuo hard rain morgan freeman shitti liittyy hevi rainiin mitenkään häh höh. Mut joo peli kyll kusee ja pahasti. Painellaan vaaan nappuloita ja katotaan mitä tapahtuu jes jes... -.-

    VastaaPoista
  4. Vielä kerran. Miten tämä Hard rain liittyy milläänlailla tähän heavy rain peliin? Ei sitten mitenkään! Ja onko tämä olevinaan arvostelu. Selität jostain morgan freemanista etkä pelistä ollenkaan huuhuh jee :D

    VastaaPoista
  5. Itse olen aika kova Morgan Freeman -fani, joten peli on luonnollisesti ns. pakko-ostos.

    VastaaPoista
  6. paskaa koko arvostelu

    VastaaPoista
  7. Melko paska "arvostelu". Kannattaisi opetella ne perusteet ja faktat ulkoa arvostelun tekemisestä, ennen kuin alkaa mitään kirjoittelemaan.

    VastaaPoista
  8. Pelisaitissa emme opettele faktoja ulkoa, vaan pohjaamme arvostelumme omiin pelikokemuksiimme.

    VastaaPoista
  9. Tärkeintä on PELISAITIN kosketuspinta joka on ei liian vaativa kanssa pelaajallekaan.

    - Jarkko / PELISAITTI

    VastaaPoista
  10. Arvostelkaa oikeasti pelin eri osa-alueita, ja sitten kerrotte vaikka oman mielipiteenne.
    Ja jos muka vetää mukaan jotain FAKTOJA, niin yrittäkää nyt edes ottaa sen verran tietoa ettette vedä mukaan jotain HARD RAIN:ia jolla EI OLE MITÄÄÄÄN TEKEMISTÄ KO. PELIN KANSSA.
    Vaikkakin ilmeisesti olette nuoria, niin osaatte käyttää jo nettiä ja kirjoittaakin, niin ei vedä juttuja ihan hatusta.

    VastaaPoista
  11. Katsoin Hard Rain-elokuvan, ja se oli oikein kiva. Kiitos arvostelusta.

    VastaaPoista
  12. Katsoin eilen morgan freemanin tekemän Hard Rainin eikä se yhtään innostanut ostamaan peliä vaikka tästä on nyt Play steisson-move-versio jossa hahmot ilmesesti liikkuvat. Hard Rain oli tosi tylsä. Tosi tyhmää että morgan freeman on tehnyt näin huonon elokuvan ja vielä yrittää rahastaa pelillä. Ja pelillä vielä kahteen kertaan. Ensin versio jossa ei ole liikettä ja sitten liikkeen kanssa joka olisi pitänyt julkaista heti eikä mitään paskaa versiota.

    VastaaPoista