tiistai 24. maaliskuuta 2009

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Grand Theft Auto pelisarja on ollut jo pitkään PELISAITIN toimituksen lempipelisarja vaikka GTAIV olikin ensimmäinen sarjan peli joka tuli PELISAITIN toimitukseen toimituksena (ilman postikuluja!).

Neljännen osan pelitarina olikin pian pelattu ja joskus jopa tunteja kesti että sitä pääsi pelaamaan. Milloin syy oli mikäkin ja milloin ei.
Pelitilanteen rauhoittamiseksi olimme iloisia kun luimme PELISAITILTA että Nintendo Corporationin oma käsipelikonsoli DS/DSlite/DSi aikoo onnistuneesti julkaista oman version uudestaan Grand Theft Autosta.

Tällä kertaa ei ole Niko Bellic mukana tarinassa (ehkä?) mutta silti on Grand Theft Auto kyseessä. Niko Bellikin on nyt korvannut Hsu Chian, joka on saapunut maahan lentokoneella. Peli alkaakin lentokentältä.
Ensi töikseen Hsu Chian saa luodista ja kuolee mutta selviää.
Tämä käynnistää tarinan joka vie PELISAITIN mukanaan Liberty Cityn kaduille ja autoilla on taas käyttöä.

Peli tekee oikeutta olemalla hyvä peli ja pelaajan ei tarvitse pelätä että raha ostosrahat menisi sivusuun, sillä pelaajan eteen avautuu nintendo ds:n 2 näyttöä.

Pelin suurin miinus tuleekin ääninäyttelyn puuttumisesta koska tekstin lukeminen ei ole kiinnostavaa ja sitä paitsi englannin kielen taito ei ole kaikilla hallussa (PELISAITIN toimituksessa on, kaikilla oli väh. 8 englannin arvosanana todistuskessa). Joten kieli ei ole meille ongelma.

DS:n kontrollit ovat tutut ja turvalliset, mutta peli on kuiten ensimmäinen peli GTA DS:lle.
Aikansa kun jaksaa totutella niin hyvä tulee vaikka pelin idea onkin huikea.
Ei siis ihme että peli myi ensimmäisenä päivänä niin että se tuli postiluukkuuni ennen ilmestymispäivää.

Lupaamme että huonojen pelin pahamaku jää unholaan.
PELISAITIN ARVOSANAT:

Kuva: 7½
Ääni: 7½
Juoni: 7½

Arvosana: 9½

5 kommenttia:

  1. Peli oli jopa niin suosittu, että omakin postiluukkuni moisen vastaanotti. Useamman tunnin pelaamisen jälkeen voin vain todeta, että Kyllä! Tässä tapauksessa näin todellakin on.

    Ensin pelaamista häiritsi pieni kuva, mutta sitten otin sen pois DS:n näytön edestä ja johan taas pelaaminen maistui. Historia kiinnostaa ja siksi odotankin koska pelissä päästään käsittelemään kiinalaisen kaupungin sotaa. Tässä vaiheessa uskallan kuitenkin jo antaa neljä tähteä, tämä on jokaiselle DS:n ostajalle pakkohankinta (ei rangaistuksen uhalla).

    VastaaPoista
  2. Mä vihaan tätä peliä ja ennen kaikkea vihaan tästä pelistä käytävää keskustelua. Voiko typerämpää peliä olla? Ei voi. T: GTA:ta vihaava

    VastaaPoista
  3. Miksi kirjoitat täysin vääriä mielipiteitä?

    VastaaPoista
  4. Aijaa, nykyään on olemassa oikeita ja vääriä mielipiteitä.

    VastaaPoista
  5. tilasin pelin, ku saanut niin hyviä arvosteluja.. ei jaksa oottaa!!

    VastaaPoista