torstai 3. marraskuuta 2011

Uncharted 3: Drake's Deception


Tervetuloa seikkailumatkalle pelikonsolipelien ihmeelliseen maailmaan. Tämä maailma jossa myös PELISAITTI (suomen luetuin independenttinen pelisivusto) asustaa ei mikään ole sitä miltä näyttää ja seikkailu on aina ilmassa.
Samaan maailmaan sijoittuu myös Uncharted-pelisarjan viimeisin osa josta aiemmin ilmestyi aiempia osia. Nyt vuorossa on kolmas osa (Uncharted 3) joten tässä tulee Uncharted 3: Drake's Deception arvostelu.

Ennen kuin alatte lukemaan alla olevaa arviotekstiä, kannattaa lukea aiemman osan (Uncharted 2:Among Thieves) arvio PELISAITTI-sivulta.

On kuuma, on todella kuuma .. näin ainakin voi kuvitella olevan Uncharted 3 pelin kansikuvasta. Onkin siis syytä asettua kuumaan asentomoodiin ja iskeä pelilevy sisään PS3 konsoliin.
Pelikone (sonyn oma ps3) tuskin kaartaa ja osuu hiekkaan, kuten lentokone kansikuvassa mutta dual shockia joudut ja pitääkin pitää tiukasti hyppysissä.

Pelin tapahtumat sijoittuvat aikakauteen ja kaupunkiin jota tuskin on olemassa, tämä on jo ensimmäinen aspekti johon pelissä voi uppotua. Uncharted 3 antaa pelaajalle mahdollisuuden olla kuka vaan ja missä vaan ja elää vaarassa. Pelissä käydään myös Ranskassa.
Lukuisat linnat ja kujat tulevat tutuiksi kun pelin (uncharted 3) pääsankari Nathan "John" Drake on taas matkalla! Mukana on myös vanha kaveri ja nainen.
Koko pelin kimurantti juoni käpertyy sormukseen (viittaus Taru Sormusten Herraan?) joka on on ollut ja aina ollut Nathanin kaulalla. PELISAITIN arviosohvan väki heltyikin filosofisiin pohdintoihin tästä koukusta .. kenties meillä kaikilla on oma sormus kaulalla.

Vaikka peli (uncharted 3) antaa ajateltavan aihetta, tarjoaa se myös pelattavaa. Pelillä jatkuvasti vilisee erilaisia tapahtumia jotka nopeaan tahtiin vievät tapahtumia eteenpäin.
Meno ei ole aina verkkaista, mutta hitaudellekin on aikansa. PELISAITTI onnistuikin pelaamaan pelin aika nopeasti läpi.
Hahmojen mallinuksen huomioon ottaen, peli on yllättävän ehjä ja suurempia juoniaukkoja ei löytynyt. Dialogin aikana myös peli näyttää suomalaista tekstiä alalaidassa, joten pelaaja voi tosissaan päättää kumpaan keskittyy.

Graafinen ilme ei ole ja on parasta mitä on nähty, mutta voittaa silti lukuisat kanssa tittelin haltijat. Olit sitten polygoni-metsässä tai bittien suojassa tähtitaivaan alla, voi ruudulta aina bongata virheitä. Nämä virheet tuskin haittaavat ketään koska peli kuitenkin on onnistunut viemään huomion muualle. Etenkin ampumiskohtauksissa voi ja kannattaakin olla tarkkana, muuten pelihahmo kuolee.

Responsiivinen ohjaus tottelee mainiosti Dual shock-ohjainta ja sen nappeja. Pelin (Uncharted 3) aikana ruudulla tulee usein tilanteita jolloin nappeja pitää painaa mahdollisimman hyvissä ajoin, sillä tässäkin epäonnistuessa voi käydä pelissä huonosti. Kuitenkin PS3:n ohjain toimii kuten pitää ja on langaton. Nappien järjestys on paikallaan.

Uncharted 3: Drake's Deception on mainio peli ollakseen jo kolmas peli.
PELISAITIN hyllyssä tämä ei ole kolmas peli, vaan lähemmäksi kolmas sadas peli, joten pelille on kyllä aikansa ja paikkansa.

1 kommentti:

  1. Kuitenkin PS3:n ohjain toimii kuten pitää ja on langaton. Nappien järjestys on paikallaan.

    Oliko tämä Ps3-ohjain arvostelu?

    VastaaPoista